KVP Komárno

Fő Támogatóink

Mesto Komárno

Támogatóink

Wood-Mizer
Rolling Cars
Kreativa
Korekt

Rólunk

A Komáromi vízilabda klub több mint 70 éves múlttal rendelkezik. A múlt század negyvenes éveitől több játékos, edző és vezető kicserélődött a medencében és a medence mellett is.
A klub megalakulása után Ján Bobrovický vezetésével a klub első csehszlovák válogatottjává vált Tehel György, aki 1958 - ban edzője után átvette a klubedzői teendőket. A hetvenes évek végén a férfi csapat Fazekas Péter edző vezetésével 3 egymás utáni évben szlovák bajnok lett.
A nyolcvanas években Ondrej Gajdáč és Fazakas István edzői vezetése alatt újabb sikeres játékosok generációja nőtt fel, akik jelentős mértékben kivették részüket a csehszlovák és a szlovák ifjúsági vízilabda sikerében. Az 1995 - ös ifjúsági világbajnokságon a szlovák válogatott bronz érmett szerzett. A válogatott edzője Ondrej Gajdáč volt és a csapatnak 5 komáromi is tagja volt - Gergely István, Gergely Mihály, Gallovich Gabriel, Hodek Ottó és Nagy Marcel.
Az elmúlt 15 év legnagyobb sikerei a korosztályos csapataink helyezései a szlovák területi és országos bajnokságban, valamint a komáromi csapatból a szlovák korosztályos válogatottjaiba bejutott játékosok és a külföldi csapatokban játszó volt játékosaink adnak tanúbizonyságot.

Elérhetőség

Klub vodného póla Komárno
Eötvösova 41
945 01 Komárno
IČO 00589381
DIČ 2021027096
komarnokvp@gmail.com
Facebook